Piekarnia Pochopień - tradycja i smak Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została przez mistrza piekarniczego Jana Pochopień, który był...
Od dynamicznego rozkwitu przemysłu spożywczego, który rozpoczął się na początku zeszłego wieku, produkty spożywane przez nas każdego dnia zaczęto często wypełniać licznymi substancjami przedłużającymi ich...
Ekspresy z systemem Dolce Gusto na dobre wtopiły się już w pejzaż polskich kuchni. Polaków urzekła nie tylko ich fantazyjna, nowoczesna linia, ale przede wszystkim...
Kiszone warzywa są tak głęboko związane z tradycyjną kuchnią polską, że w naszym odczuciu jest to głównie słowiański frykas, sporadycznie napotykany w pozostałych regionach świata....
Chociaż jesteśmy przyzwyczajeni do pewnych połączeń smaków, nie znaczy to, że łączenie ze sobą potraw, które na pozór wcale się wykluczają, nie może przynieść interesujących...
Czy słyszałeś kiedyś o produktach żywnościowych, które posiadają właściwości rozgrzewające i schładzające? Dowiedz się, jakie jedzenie możemy zaliczyć do tych grup oraz jak wpływają one...
Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to danie jedynie na święta, którą jemy zwykle w trakcie Wigilii lub dużych rodzinnych zabaw okolicznościowych. W domostwach, w...
Ostatnio rzadko już jemy obiady składające się z dwóch dań. Z powodu chronicznego pośpiechu, a przez to chęć błyskawicznego najedzenia się, często omijamy zupy na...
Artykuły fermentowane po latach zapomnienia znowu powróciły do menu Polaków. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają również nowe, do tej pory mniej popularne owoce i...
Kapsułki do Nespresso są jednymi z najstarszych w sprzedaży. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w 1976 r. i od tego czasu powoli zdobywały kolejnych sympatyków....